Velkommen til NIVAs nyhetsbrev - nå tilbake i ny drakt! 🥳
Enten du er opptatt av klima og miljø, mikroplast, fremtidens energi, samfunn, eller naturbaserte løsninger, håper vi å dele med deg noen av de mange spennende tingene som skjer på NIVA.

 
 

Gode og dårlige nyheter om miljøgifter langs kysten

NIVAs overvåking viser at nivået av miljøgifter langs kysten er lavere i dag enn for ti år siden. Men den positive trenden har snudd enkelte steder. Særlig ett sted er det målt nivåer som ligger høyt over vannforskriftens grenseverdier.

Les mer
 
 

Mindre is endrer det marine livet i arktis

Livet på havbunnen endrer seg når isen ikke lenger sender sollyset tilbake ut i atmosfæren. Forskere mener vi vil se en dramatisk endring av næringsnettet i området.

Les mer
 
 

Er hybride kraftverk fremtidens energiløsning?

Solkraft, vannkraft og batterier kan sammen gi store mengder fornybar, stabil og rimelig energi. I det nye prosjektet HYDROSUN er våre forskere med på å utvikle hybridkraftverk basert på disse tre løsningene.

Les mer
 
 

Grønn læring: Suksess med akvaponi i skolen

I akvaponi-systemet dyrker skoleelevene planter og driver oppdrett av fisk i et felles kretsløp. I NIVA har vi tro på at slike arenaer kan hjelpe morgendagens studenter å lære mer om utfordringer knyttet til klimaendringer, forurensning og energibruk.

Les mer
 
 

Mikroplast i store mengder funnet i Oslofjorden

En ny NIVA-rapport viser at det er like mye mikroplast fra bildekk enkelte steder i Oslofjorden som i jordprøver ved høytrafikkerte veier.
 

– Det er godt kjent at det finnes mye mikroplast fra bildekk i urbane miljøer. Våre siste undersøkelser viser tydelig at det er snakk om store mengder også i ferskvann og i sjøen, sier administrerende direktør Pål Molander i NIVA.

Les mer
 
 

Naturbasert sone

Er du interessert i naturbaserte og blågrønne løsninger for klima og miljø?

"Naturbasert sone" er en webinarserie som passer for alle som jobber med eller forsker på temaet, men også for deg som bare vil vite mer om naturbaserte løsninger, hvordan de kan tas i bruk og hvorfor.

Månedens tema er "Naturbaserte løsninger i kommunale planer: fire kommuners oppfølging av de statlige planretningslinjene" med Ingvild Skumlien Furuseth (NIVA).

Meld deg på her!
 

Norsk institutt for vannforskning (NIVA)

Økernveien 94 , 0579 Oslo
E-post: post@niva.no
Tlf: 22185100

Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser
Mailmojo